Ma hranesc cu oameni frumosi

Da, sunt un canibal emotional. In fata oamenilor frumosi corpului meu i se intampla o transformare imposibila: ochii mei devin mai mari decat sunt. Ador oamenii care sunt „mai mult decat mine” in toate: au vazut mai multe locuri, au cunoscut mai multi oameni interesanti, au citit mai mult, au experimentat mai multe emotii.

Un mesaj care promova folosirea prezervativului spunea ca „atunci cand faci sex neprotejat e ca si cum ai face sex cu toate persoanele de care partenerul/partenera ta s-a bucurat inainte”.

Eu cred ca e la fel si atunci cand cunosti un om. Cunosti toate persoanele cu care a interactionat: mama care se machia in exces, colegul de joaca care ii distrugea intotdeauna cadourile noi, vanzatoarea de morcovi care i-a spus „sa mai invete matematica” atunci cand i-a cerut restul corect, iubitul care i-a spus chiar cu o ora inainte ca e cea mai frumoasa femeie din lume.

Mi s-a intamplat sa stau de vorba cu cineva care avea dublul varstei mele, un salariu echivalent cu greutatea mea in aur, dar care dupa multe povesti a gasit increderea sa imi spuna ca trece printr-un moment foarte greu emotional si ca in timpul intalnirilor de afaceri isi cere scuze sa mearga la baie, dar de fapt merge in camera de hotel si plange.

Oamenii frumosi sunt oamenii care iti dau incredere. Incredere in tine insuti  alaturi de incederea lor in tine. Oamenii frumosi ma hranesc cu o parte din sufletul lor fara ca eu sa le cer asta.

20 comentarii to “Ma hranesc cu oameni frumosi”

  1. Da, e plin de oameni frumosi ;;)
    dar ce ne facem cu cei „urati”?? :-s

  2. Nu ai mentionat daca persoana respectiva este, pentru tine, un om „frumos” sau, din cauza slabiciunii de care a dat dovada l-ai bagat in cealalta categorie.

    • Pana sa se deschida emotional era doar un corporatist cu care puteai avea o conversatie interesanta. cumva, pentru mine oamenii sunt mai frumosi cand pot avea incredere ca nu traim pentru competitie ci pentru a impartasi.

  3. Asa mi s-a parut si mie, dar voiam sa ma asigur ca nu l-ai dispretuit pentru faptul ca si-a deschis sufletul fata de tine. 🙂
    Da, pana la urma, asta e ceea ce face un om frumos – faptul ca nu se comporta ca un robot.

  4. Interesanta perspectiva. Eu sunt un pic mai batran, mai patit si mai prudent 🙂
    Acum cativa ani am petrecut o seara minunata, intr-un sat din sudul Serbiei, cu doi frati – baieti extraordinari, mari simpatizanti ai Romaniei si ai lui Vlad Tepes (!), care m-au ajutat sa ies cu jeep-ul dintr-o ditamai rapa si m-au luat la bere cand au aflat ca sunt roman; la a saptea bere (la ei, a treia la mine) imi povesteau ce soacre rele au, cum bancile sunt blestemul secolului XXI iar copii nu mau pic de respect pentru parinti… Dupa o saptamana, unul era in drum spre Haga (exact, TPI pentru Fosta Yugo), altul parca intrase in pamant. Erau fosti Arkanovi Tigrovi (see wikipedia).
    Mashallah!

    • Multumesc ca mi-ai dat lucruri noi de citit:D Pana la urma sunt doi oameni care in momentul in care s-au intersectat cu tine te-au ajutat. Inainte si dupa sunt doua ecuatii care nu te-au influentat in acel moment si asta ti-a adus multumire.

  5. Da??Atunci hraneste-te cu asta:
    La margine de noapte
    dintr-o gradina de cuvinte
    au ramas doar doua soapte
    Un pod spre aducere aminte.

  6. wow cred ca e prima oara cand scriu un comentariu la un post publicat pe un blog, pur si simplu nu am putut rezista. prin postul asta practic tu ai fost omul meu frumos si te-am mancat toata. 🙂
    Interesant este ca nu mai stiu exact cum am ajuns pe blogul tau, probabil hranindu-ma cu povestile unor oameni frumosi.
    Nu inteleg de ce trebuie mereu sa ne ascundem de noi, pentru ca tot ne gasim.

    • Multumesc mult Ripsy! Si eu sunt genul acesta de cititor de blog, citesc foarte multe pagini si povesti, dar scriu foarte rar un comentariu. Iti doresc sa poti gasi frumosul din toti oamenii cu care te intersectezi. Chiar si o casierita care urla sa ti se para de fapt o bunicuta tare iubitoare dar care e suparata pentru ca nu a castigat la Bingo:)

      • Ei si daca ma hranesc cu oameni frumosi m-am gandit sa ma transform si eu sau o parte din mine in hrana pentru alti oameni. In consecinta le ofer de cate ori am posibilitatea un zambet, o vorba buna si de ce nu chiar o mana de ajutor. e incredibil cata bucurie poti starni in sufletul cuiva printr-un simplu zambet sincer, pret de cateva secunde va uita de probleme si se va considera un om frumos.

      • Si te simti tare bine cand i-ai dat celui de langa tine inceredere. Pana la urma un prieten poate sa iti lase la prima cearta toate cadourile primite la usa, dar felul in care l-ai imbogatit spiritual ramane intotdeauna cu el.

  7. foarte frumoooos! felicitări! îmi place mult ce am găsit pe blogul tău! şi îmi place că am găsit aici răspuns la întrebarea mea „cine sunt oamenii frumoşi”. am aflat cine sunt pentru tine: „sunt oamenii care îţi dau încredere”…

    http://www.oamenifrumosi.wordpress.com

    • Multumesc Andreea. Culmea e ca nici nu trebuie sa cauti mult. Oamenii frumosi nu sunt in carti, nici la televizor. Sunt oamenii care te-au facut sa te trezesti cu drag de dimineata.

  8. Iti doresc ca si la mare departare unde te afli acum sa gasesti ,,oamenii frumosi” de care ai nevoie sa mergi mai departe!

    Iti tin pumnii sa fie totul Ok!

    Sora, secretara si asistenta ta – 3 in 1!

Lasă un comentariu