„Note to self” in public – ghid de utilizare

De cand avem puterea de a folosi Social Media pe post de agenda, terasa, lenjerie de intins pe garduri publice, una din cele mai dragi manifestari se intituleaza „note to self”.

Ce e?  -O introspectie exhibitionista. Da, un oximoron. (A nu se confunda cu Oxi-Moron, un anglo-romanism care inseamna  „Cretin cu oxiuri”)

Pentru cine? -La inceput pentru detectivi, medici si in general oameni prea ocupati sa isi caute creionul sprijinit dupa ureche atunci cand descopereau un amanunt important, apasai un butonel si replica data de tine in prezent urma sa te astepte cuminte cand tu din viitor avea un pic de ragaz ca sa asculte si sa faca legaturi.

Utilizari moderne: Astazi „note to self” este utilizat impropriu. Mai degraba ar fi un „note to the world about my amazing self”. Il folosesti pentru a exprima o frustrare, o situatie penibilo-amuzanta sau pentru a astepta putina compatimire.

Exemple de asa nu:

Note to self: nu mai colabora cu oameni neseriosi. (prin care speri ca oamenii neseriosi sa fie online si sa se prinda sau macar cineva sa fie interesat de cine-s teparii ca sa ii evite pe viitor. Bineinteles, le razpunzi in privat pentru ca nu trebuie sa dai nume in speranta unei eventuale colaborari)

Note to self: Nu te mai entuziasma la prima intalnire. Se termina intotdeauna rau. (prin care poporul va afla ca esti sensibil si degraba varsatoriu de corazon, dar n-ai cu cine, deci prin urmare esti liber)

Note to self: Nu pune cupcakes la cuptor in timp ce vezi Dr. House (prin care vom afla interesele culinaro-culturale adanci si ca ah, e neatenta dar gateste! si ne uitam si la acelasi serial! Oare la ce tweetmeet merge in urmatoarea saptamana?)

Calea, adevarul si viata. Stim ca daca era ceva important pentru tine si nu pentru restul, ti-ai fi notat in agenda. Pentru ca nu cred ca in weekend sta cineva sa isi revada tweeturile si sa isi extraga icnelile de filosofie in stare pura care au impins degetul catre taste/touchscreen.

Ghid de folosire pentru a fi gaura din covrig. Coama de pe cal. Asfaltul din jurul gropii. Samd.

Note to self: nu mai bea dupa ce ai petrecut o noapte cu triplete. Cea mai frumoasa amintire se pierde in aburii alcoolului.

Note to self: Nu mai accepta invitatii la ziua lui P. Diddy. Stii ca esti alergic la caviar si el e un insistent.

Note to self: Nu mai dansa gol pe balcon la etajul unu, strada Aurel Vlaicu nr 17 in cam pe la ora 20.30. Oamenii nu mai stiu sa respecte intimitatea si sa isi vada de treaba lor.

De retinut: Daca nu aveti bani de carnetel in care sa va notati ideile, trimiteti adresa si va procopsesc eu cu unul. Daca sunteti posesori de tastaturi, cred ca realizati ca e fix aceeasi oboseala sa deschideti o aplicatie de adunat cuvinte personala si sa deschideti Twitter sau Facebook.

Note to self: raspunde-i la mail lui Barack Obama.

Anunțuri

4 comentarii to “„Note to self” in public – ghid de utilizare”

  1. Cred ca The Oatmeal pusese luptatorul anonim la categoria ”celor mai iritante personaje de pe Facebook si Twitter”.

    Desigur, ar fi cam nasol sa-l critic , cand nici eu nu scap de meteahna, dar uneori e distractiv sa citesti: ”Se pare ca bucurestenii inca nu inteleg unde sa se opreasca” sau ”Pentru trolul ala jegos care-mi intra pe blog: mori bah!”.

  2. note to self: read Magdulici more often, that chick`s funny 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: